Om vårt surdegsbröd

Levande kultur sedan 1977

Vi har bakat osötat finskt rågbröd med äkta surdeg och samma recept sedan 1977, då startade Seppo Linnakallio tillsammans med sin pappa ett bageri i en liten källarlokal i ett bostadsområde i Eskilstuna. Seppo kom till Sverige 1953 och en av sakerna han saknade från Finland efter några år var det finska brödet. På den tiden fanns det knappt något bröd att köpa utan tillsatt socker eller sirap och det mesta var bakat med vetemjöl. De hade aldrig bakat men med envishet, hjälp av andra och lite sisu så var dom igång. Nöjda kunder gjorde så att butiker började höra av sig och på den vägen är det.


Sedan starten har vi levererat gott, näringsrikt, hälsosamt och mättande rågbröd bakat enligt finska traditioner och vi använder fortfarande originaldegen som sattes vid starten..

Ett samarbete som fungerar

Finskt Rågbröd, Finsk brödtradition och svenska råvaror ger produkter med mer smak.

Bröd som ger råg i ryggen är ett uttryck som ofta hörs när man talar om finskt rågbröd och det ligger nog mycket i det. Rågbröd är gott, näringsrikt, hälsosamt och mättande. Det ger bra med kraft och energi till dagen. Kanske bidrar rågbrödet till den finska ”sisun” som förknippas med styrka, envishet och uthållighet.

Fabriksförsäljning

Rågbröd, Grismunkar, munkar, Karelska piroger även kallat Finska Piroger och Örfilar är några av bakverken vi bakar med kärlek och omsorg. Under Julen har vi Julstjärnor, Joulutorttu.

Vi har även ett litet utbud av importerade varor som endast säljs i vår egen butik i Lilla Nyby. Här hittar du finskt godis som exempelvis Tupla, Pantteri, Leijona, Mumin godis. Gurka, kanelskorpor, sockerskorpor, kaffekringlor, senap mm.