Om vårt surdegsbröd

Levande kultur sedan 1977

Vi har bakat osötat finskt rågbröd med äkta surdeg och samma recept sedan 1977, då startade Seppo Linnakallio tillsammans med sin pappa ett bageri i en liten källarlokal i ett bostadsområde i Eskilstuna. Seppo kom till Sverige 1953 och en av sakerna han saknade från Finland efter några år var det finska brödet. På den tiden fanns det knappt något bröd att köpa utan tillsatt socker eller sirap och det mesta var bakat med vetemjöl. De hade aldrig bakat men med envishet, hjälp av andra och lite sisu så var dom igång. Nöjda kunder gjorde så att butiker började höra av sig och på den vägen är det.


Sedan starten har vi levererat gott, näringsrikt, hälsosamt och mättande rågbröd bakat enligt finska traditioner och vi använder fortfarande originaldegen som sattes vid starten..

Vårt bröd – En smak av Finland, bakat med kärlek i Sverige 

Hos Finska Hembageriet bakar vi bröd med djupa rötter i den finska matkulturen.

Varje limpa vi tar ur ugnen bär på en berättelse – om långsam jäsning, ärliga råvaror och traditioner som gått i arv i generationer.

Vi använder surdeg och grovt rågmjöl, precis som man alltid
har gjort i de finska hemmen. Resultatet är bröd som smakar på riktigt – med mustig karaktär, saftig inkråm och en skorpa som både doftar och känns som den ska.

Många av våra bröd är rustika, mörka och fulla av rågsmak.
Andra är mjukare, rundare – men alltid trogna sitt ursprung. Vi bakar dem med omsorg, ofta under många timmar, för att varje detalj ska bli rätt.

Oavsett om du väljer vår klassiska råglimpa, rivet rågbröd
eller våra små, smakrika fullkornsbitar, så får du ett bröd som både mättar och bjuder på en smakresa norrut – tillbaka till något äkta och ärligt.